top of page

(Ver)wachten...

Het is al weer een tijdje geleden dat u via deze weg iets van ons heeft gehoord. Daarom willen we weer een korte update geven van de laatste ontwikkelingen.


We zijn nog steeds in Nederland! Alles staat nu in het teken van wachten… Wachten tot het moment dat we onze werkvergunning eindelijk krijgen! Behalve dat onze aanvraag in goede orde is ontvangen hebben we nog geen nieuws ontvangen over onze werkvergunning. En zonder die vergunning is het niet mogelijk om te vertrekken! In principe kunnen we nu elk moment bericht krijgen dat onze vergunning afgegeven is. Dan zal er direct een hectische tijd aanbreken van opruimen, inpakken, verhuizen en afscheid nemen. We zijn het idee ondertussen wel gewend, maar bij alles wat we doen, kopen of plannen houden we in ons achterhoofd dat we opeens alles achter moeten laten. Dat is soms lastig, maar over het algemeen vinden we het een enorm verrijkende ervaring!


Hoewel het wachten soms zwaar valt, hebben we er nog onverminderd veel zin in. Sterker nog, we krijgen er alleen maar meer zin in! We geloven en vertrouwen dat het goed gaat komen, daarom genieten we zoveel mogelijk van de tijd die we hier nog hebben. Want nu zijn we nog dichtbij onze familie en vrienden en kunnen we genieten van alle gemakken hier in Nederland. Uiteraard is het door alle preventieve maatregelen voor covid-19 lastig om iedereen te ontmoeten. Dat vinden we wel echt heel vervelend, maar dat geld voor iedereen. Daarom proberen we er zoveel mogelijk mee te leven. Wie had een jaar geleden gedacht dat we super handig zouden worden in Microsoft Teams, Zoom, Jitsi, Skype en allerlei andere software? Dat hoeven we straks in ieder geval niet meer te leren!


Ondertussen blijven we ons zoveel mogelijk voorbereiden. We gaan gewoon door met taalstudie, dat gaat ook echt goed nu. We oefenen bijvoorbeeld met informatie materiaal over landbouw, voeding en gezondheidszorg. Zo leren we niet alleen de taal, maar kennen we ook al allerlei (griezelige) details van tropische ziekten. Dubbele winst dus…😊


Naast taalstudie volgen we ook nog een culturele training waarbij we leren over cultuurverschillen en hoe we daar mee om kunnen gaan. Behalve dat we over andere culturen leren, leren we ook veel over onze eigen Nederlandse cultuur. Erg interessant en leerzaam om te volgen!


Zo proberen we ons voor te bereiden op het mooie werk wat wacht. Vol goede moed wachten we af, in geloof en afhankelijkheid van onze God en Vader, Die alle dingen regeert en bestuurt.


… En als het nu allemaal eens niet doorgaat? Dat is een vraag die soms wel eens begint te spelen. Maar ook dan geloven we: ’t is mij goed, wat God doet, ’t is mij goed, wat mijn God mij beschikt!


Hartelijke groet,


Jos, Caroline en David

Recent Posts

See All

Voor wie hem gemist heeft is onze allerlaatste nieuwsbrief hier te lezen. Het is lang stil geweest op deze website, in de nieuwsbrief wordt duidelijk hoe dat zo gekomen is. Een hoofdstuk van ons leven

bottom of page