top of page

Voorbereidingen - deel 2

Hier dan eindelijk weer eens een nieuwe blog van ons. Hoewel we plechtig beloofd hadden vaker te schrijven is dat er in de afgelopen tijd niet van gekomen. We gaan dus niets meer beloven, maar toch nemen we voor om regelmatiger te schrijven😊


De laatste keer schreven we over de taalcursus en over het verzamelen van spullen voor de container richting Malawi. Ondertussen hebben we de taalcursus afgerond! Begin mei hadden we onze laatste les. Terugkijkend op deze intensieve tijd moeten we zeggen dat we veel hebben geleerd, dat hadden we niet verwacht! We denken nu de basis van de taal een eind te begrijpen. Let wel, dit schrijven we met opzet heel voorzichtig! We zijn blij dat deze intensieve periode, waarin we bijna dagelijks bezig waren met oefenen en studeren, nu even voorbij is en we ons op andere dingen kunnen richten.


Half mei zijn we trotse ouders geworden van onze lieve zoon David! We voelen ons enorm gezegend en zijn dankbaar voor onze gezonde, stoere jongen. Hij groeit als kool, ondertussen vinden wij hem al helemaal niet klein meer!

De laatste weken van de zwangerschap en de eerste weken na de geboorte waren behoorlijk intensief, waardoor wij in die periode niet heel veel aan onze voorbereidingen hebben kunnen werken. Gelukkig hebben we nu een thuisfrontcommissie (TFC), die al veel van ons werk overneemt zoals bijvoorbeeld: actie voeren!


In het weekend van Moederdag hebben we een mooie pioenrozenactie gehad. Dit was onze eerste echte actie om geld in te zamelen voor het toekomstige werk in Malawi. De actie was enorm succesvol, we verkochten meer dan 200 bossen met pioenrozen! Iedereen die daaraan heeft meegewerkt en pioenrozen heeft besteld, hartelijk dank!!

Ondertussen is het al weer bijna Vaderdag, ook daarvoor hebben we een hele mooie actie: heerlijke warmgerookte zalm voor een mooie prijs. Zegt het voort!!


>>klik hier om meteen te bestellen<<


De gevolgen van het coronavirus en de maatregelen daartegen gaan ook ons niet voorbij. Zo zijn we heel bedreven geworden met allerlei digitale manieren om te vergaderen en te beeldbellen. De taalstudie kon daardoor gewoon doorgaan, evenals vergaderingen met Stichting Stéphanos en met onze TFC. Hoewel het vervelend is om onze familie en vrienden niet in het echt te kunnen spreken, kunnen we geen betere manier bedenken waarop we ons voor kunnen bereiden op een leven in Malawi. Daar zullen we uitsluitend via de digitale weg onze familie en vrienden kunnen zien! Daarnaast was onze agenda in één klap leeg. Dat was een hele gekke gewaarwording, maar iets waar we heel snel aan konden wennen😊 Ondertussen begint het ‘normale’ leventje weer op gang te komen, maar voorlopig zullen we de gevolgen van dit virus nog blijven merken.


Een ander direct gevolg is dat we, onder andere vanwege de onzekerheid m.b.t. het coronavirus, in overleg met stichting Stéphanos hebben besloten om ons vertrek enkele maanden uit te stellen tot aan het einde van dit jaar. Dat was een lastige beslissing, maar het geeft ons wat meer tijd voor de voorbereiding en ook meer die we met familie en vrienden kunnen doorbrengen, want dat was in de afgelopen tijd ook lastig.

Gelukkig zijn wij tot nu toe gespaard gebleven van het coronavirus. De wereld om ons heen is echter wel in hoog tempo veranderd. We zien ook dit als een mooie voorbereiding om te wennen aan een leven in Malawi, waar in weinig zal verlopen zoals we dat gepland of gedacht hadden. We zien echter ook hierin de Hand van onze Almachtige Vader. Hem loopt niets uit de hand, een virus niet en onze voorbereiding niet! Dat geeft enorm veel rust in een onrustige tijd!
Recent Posts

See All

Voor wie hem gemist heeft is onze allerlaatste nieuwsbrief hier te lezen. Het is lang stil geweest op deze website, in de nieuwsbrief wordt duidelijk hoe dat zo gekomen is. Een hoofdstuk van ons leven

bottom of page